Реклама
Реклама
Реклама

Kako postati rezident, nato pa državljan Monaka

  1. Vprašanja glede vizumov
  2. Policija, kamere in najmanj bankomati
  3. Kartica rezidenta + 3 mesece v Monaku
  4. Kartica za rezidenta za daljši čas = 6 mesecev v Monaku
  5. Glede na izjavo
  6. Z naturalizacijo
  7. Po krvi (Jus Sanguinis)
  8. Zakaj je državljanstvo Monaka tako privlačno?
  9. Kdo ne more uporabljati davčne zakonodaje Monaka ...
  10. Bančni računi v Monaku

Plaže, Ferrari, igralnice, diamanti, helikopterji, jahte, Formula 1, Azurna obala , brez kriminala, brez davkov. Odlično!

Kot pravijo Francozi: " Pour vivre heureux , vivons cach é " ali "Če želite živeti srečno, živite skrivaj."

Bonjour iz enega od najbolj kul mest na svetu. Kotiček Evrope, kjer živijo milijarderji, je majhna kneževina Monako odličen kraj za počitek, najboljše mesto za življenje, glede na 8000 srečnih Monegasques - eno od redkih držav, kjer ni davka na osebni dohodek.

Kot rezident Monaka niste dolžni ves čas preživeti izključno v skromnih mejah majhne države, vendar morate dokazati, da ste bili nekaj časa v državi. Možno je (hipotetično, seveda) namestiti v vašo stanovanje elektroniko, ki deluje na časovniku, tako da gospodinjski aparati občasno prikazujejo vašo prisotnost. Ali lahko preprosto najem vaše nepremičnine v Monaku - to bo ustvarilo videz vaše prisotnosti, medtem ko ste sami lahko v sosednji državi, saj pomanjkanje nadzora potnih listov v schengenskem območju prispeva k možnosti "raztapljanja" v Evropi.

Vprašanja glede vizumov

Vprašanja glede vizumov

Monako je povsem odprta država, in če je bilo pred nekaj leti nujno žigosati vizum in ga plačati, lahko zdaj preprosto vstopite v Monako brez vizuma, seveda, če imate schengen ali ste zadovoljni imetnik potnega lista enega od evropskih državljanov. državah.

Policija, kamere in najmanj bankomati

Policija v Monaku - povsod, na vsakem vogalu in kjer ni policista, je varnostna kamera (brez dvoma policist stoji za njo). Policija tukaj izdaja globe in pogosto je mogoče videti, da predstavnik organov pregona zbira smeti na pločniku in ga kulturno postavlja v žaro.

Prebivalci velemest, ki pridejo na počitek v Monaku, čutijo preprost klaustrofobiji - država je tako majhna, da je na primer iskanje bankomata, ki zamenjuje ruske rublje ali turške lire, dobesedno na drugem koncu države (to je v polmeru kvadratnega kilometra). Za dvig denarja boste morali naročiti taksi. To je morda precej težak opomnik, da Monako ni najsodobnejša evropska država.

Zdi se, da je Monako kraj, kjer ljudje poskušajo dobiti svoj denar z nakupom avtomobilov, luksuznih jaht in dragih nepremičnin. Ne zdi se, da si domačini prizadevajo spremeniti svet, izumiti nekaj novega in uvesti inovacije; v najboljšem primeru sprejemajo ukrepe za povečanje lastnega bogastva.

Seveda ni nič narobe s prizadevanjem za dobro življenje, vendar se zdi, da je v Monaku največja prednost denar: ohraniti in povečati kapital, ga vložiti v stalne projekte in najti optimalne naložbene priložnosti, obenem pa ne izumiti ničesar novega.

Kljub premiku vrednot v življenju v materialno bogatenje, Monako ostaja epicenter poslovnega življenja, kulturnih prireditev, športa in je še vedno magnet za bogate in slavne predstavnike show businessa, politike in športa. Torej, kako dobiti dovoljenje za prebivanje v Monaku in katere dokumente za to zagotavlja:

- veljaven potni list;

- rojstni list;

- potrdila o poroki / razvezi zakonske zveze (če obstajajo);

- potrdilo o nekaznovanosti v zadnjih petih letih na zadnjem kraju prebivališča;

- diplome o izobrazbi / potrditvi poklicnih izkušenj in potrdilo o dohodku. Vsi dokumenti morajo biti prevedeni v francoščino ;

- zakup nepremičnin v Monaku za obdobje najmanj enega leta ali potrdilo o lastništvu lokalnih stanovanj;

- pogodba o dobavi električne energije na najeto stanovanje / lastna stanovanja;

- sklenejo zdravstveno zavarovanje v Monaku;

- Izpolnite vlogo za nastanitev v obliki službe javne varnosti ( Surete Publique ).

Kartica rezidenta + 3 mesece v Monaku

Status rezidenta zahteva, da vlagatelj med letom v Monaku preživi vsaj tri mesece. Ne pozabite, da za vse to obdobje veljajo davčni predpisi države, katere državljan je.

Kartica za rezidenta za daljši čas = 6 mesecev v Monaku

Pravilo o treh mesecih se uporablja, če tožeča stranka ni prejela carte de s ê jour privilegie in ni postala rezidentka Monaka. V tem primeru mora prosilec dokazati, da v Monaku preživi vsaj šest mesecev na leto.

V Monaku obstajajo tri vrste dovoljenja za prebivanje.

  1. » Karte de sejour temporaire « je kartica najnižje ravni, ki je dobra le za eno leto. Da, ta dokument vam daje zakonsko pravico do življenja v Monaku , vendar potem, ko ga boste morali pravilno obnoviti, in tudi dokazati, da ste bili na ozemlju Kneževine v najkrajšem nujnem času.
  1. Po dveh obnovah kartice prve stopnje lahko prejmete “ carte de sejour ordinaire ”. Ta dokument je že veliko bolj impresiven in primeren za tiste, ki nameravajo ostati v državi več kot eno leto.

  1. Carte de jour privilegie “ je najvišja stopnja dovoljenja za prebivanje, ki zahteva, da se v državi porabi pol leta. Danes v Monaku ima ta dokument okoli 30.000 ljudi. Prav tako pravijo, da je za njegovo pridobitev potrebno imeti dva od treh jezikov: francoščino in italijanščino ali angleščino, vendar te informacije na uradni ravni niso potrjene.

Prav tako pravijo, da je za njegovo pridobitev potrebno imeti dva od treh jezikov: francoščino in italijanščino ali angleščino, vendar te informacije na uradni ravni niso potrjene

Preden začnete preučevati informacije o pridobitvi državljanstva, morate vedeti, da je dvojno državljanstvo strogo prepovedano in ga Kneževina Monako ne priznava, zato se boste morali odreči obstoječemu državljanstvu vaše države.

Glede na izjavo

Po dopolnjenem 18. letu starosti, lahko oseba, rojena v Monaku, od staršev, ki so se rodili v Monaku, ali od nekoga, čigar predniki so bili na glavni črti Monegasques, vendar zavrnili državljanstvo Monaka, lahko zaprosi za državljanstvo. Hkrati je treba predložiti dokaze, da je bila Kneževina pravno ali dejansko prebivališče pritožnice v otroštvu.

Z naturalizacijo

Za pridobitev monaškega potnega lista z naturalizacijo boste morali izpolniti naslednja merila in poslati uradno zahtevo:

- opusti kakršno koli tuje državljanstvo in ne dela v javni službi druge države;

- v času vložitve prijave neprekinjeno živi v Monaku zadnjih 10 let (od 18. leta starosti).

Medtem ko je desetletno obdobje minimalno za vložitev vloge, veljavna zakonodaja predvideva posebne določbe, ki omogočajo princu ali vladajočemu princu izjemo in podelitev državljanstva, če njegova milost meni, da je prosilec “vreden te časti”.

Po krvi (Jus Sanguinis)

Državljanstvo Monaka se samodejno dodeli otroku, mlajšemu od 18 let, če je njegov oče ali mati pridobila državljanstvo z naturalizacijo ali če je njegova mati katere koli druge države preživela svojega pokojnega moža, državljana Monaka.

Zakaj je državljanstvo Monaka tako privlačno?

Zakaj je državljanstvo Monaka tako privlačno

Ste tujec? Pridite in živite nekaj let, v vaši državi porabite manj kot 90 dni med letom in ste lahko oproščeni davka na kapitalske dobičke.

Poleg tega, da je to glamurozno mesto s toplimi plažami, odlično gastronomijo in močjo javnosti, ni tu nobenih omejitev za tujce, ki bi odprli bančni račun ali želeli kupiti nepremičnine v Monaku .

Treba je spomniti, da v neposredni obdavčitvi države obstajajo številne izjeme:

- vsaka podjetja, ki delajo in prejemajo dohodek od patentov in pravic do literarnih ali umetniških del, so obdavčena na 33,33% dobička;

- vsaka podjetja, ki zaslužijo več kot 25% prometa izven Kneževine, in podjetja, katerih dejavnost je ustvarjanje dohodka v tujini, so tudi prisiljena plačevati davke.

Ne pozabite, da nobena od točk ne morete obravnavati kot strokovni nasvet. Kot vedno, se pred drastičnimi koraki posvetujte z davčnim svetovalcem.

Kdo ne more uporabljati davčne zakonodaje Monaka ...

Monako zagotavlja in bo še naprej zagotavljal preferencialno obdavčitev. Tako bodo rezidenti lahko zmanjšali davčno osnovo v drugih državah na minimum.

Verjetno vredno pojasniti ...

Če živite v državi, katere zakonodaja vključuje plačevanje davkov na dohodek na katerem koli delu planeta, potem lahko dovoljenje za prebivanje v Monaku pomaga pri vaših davčnih razmerah. Zato je verjetno, da ameriški državljani verjetno ne bodo imeli koristi od davčnega vidika Kneževine. Da bi odpravili davčno breme, se bodo morali odpovedati svojemu državljanstvu, vendar tudi takrat obstajajo zakoni, ki zahtevajo deklaracijo in nadaljnje obdavčenje.

Poleg tega so francoski državljani, ki ne morejo dokazati, da so v Kneževini živeli 5 let do 31. oktobra 1962, zavezani k davku od dohodka, tudi če stalno živijo v Monaku. Eritreja in Filipini sta še dve državi (razen ZDA), katere državljani morajo plačevati davke po vsem svetu.

Bančni računi v Monaku

Trenutno je v Monaku shranjenih približno 60 milijard evrov, od tega je 70 odstotkov v lasti nerezidentov.

Ena od zahtev za rezidenco je od leta 2014 imeti bančni depozit v minimalnem znesku 1 milijon evrov.

Če želite odpreti podjetje, zahtevati dovoljenje za prebivanje ali želite pojasniti, kako pridobiti državljanstvo Monaka , se lahko obrnete na oddelek "mednarodni postopki" Zbornice za gospodarski razvoj CDE

Naslov: 2 rue de la Leta

MC 98000 Monako

Telefon: +377 97 98 68 68

www.cde.mc

Kot smo že omenili, morate opraviti tudi depozit pri lokalni bančni instituciji. Velikost je odvisna od statusa, za katerega se prijavljate.

Glede na zahtevano velikost depozita, kot tudi ceno nepremičnin v Monaku in življenjske stroške v Kneževini, lahko sklepamo, da Monako ni proračunska možnost. Vendar pa lahko glede na vašo davčno situacijo zakonito prebivališče v Monaku prihrani milijone.